T-Mobile spúšťa testovaciu prevádzku PTT pre firemných zákazníkov

21.06.2005 Celý región

Bratislava 21. júna (TASR) - Spoločnosť T-Mobile Slovensko, a. s. , ako prvá spúšťa od stredy testovaciu prevádzku technológie Push - to - Talk (PTT) pre fir...
Bratislava 21. júna (TASR) - Spoločnosť T-Mobile Slovensko, a. s. , ako prvá spúšťa od stredy testovaciu prevádzku technológie Push - to - Talk (PTT) pre firemných zákazníkov. Novinárov o tom dnes informoval riaditeľ divízie predaja František Imrecze.

PTT je technológia, ktorá umožňuje obojstrannú komunikáciu medzi dvoma a viacerými mobilnými telefónmi súčasne. Jej využitie je z hľadiska funkcie porovnateľné s komunikáciou prostredníctvom vysielačky.
Potenciálnymi klientmi, využívajúcimi túto službu, by podľa spoločnosti mohli byť stavebné firmy, dopravné spoločnosti, ako napr. taxi služby, bezpečnostné služby a ďalšie. Spoločnosť nebude službu smerovať do záchranných systémov vzhľadom na ich veľmi špecifické zameranie. Testovacia prevádzka bude trvať do konca tohto roka. Služba sa začne spoplatňovať až od začiatku budúceho roka. "Predpokladáme, že uplatnenie nájde v oblasti služieb, kde by mohla mať 65-% zastúpenie. Záujem výrobných odvetví je už teraz veľký, predpokladáme, že ich podiel by mohol dosiahnuť 30 %, " uviedol Imrecze.
PTT funguje na princípe dátového prenosu hlasu cez GPRS (EDGE). Na jeho aktiváciu je potrebný mobil, ktorý túto technológiu podporuje. V súčasnosti sú to 4, pribudnúť by mali ďalšie.
Spoločnosť T-Mobile Slovensko, a. s. , poskytuje služby mobilnej a mobilnej dátovej komunikácie na Slovensku. Jej 100-% vlastníkom je Slovak Telecom, a. s. , dcérska spoločnosť Deutsche Telekom AG. Ku koncu roka 2004 spoločnosť T-Mobile Slovensko poskytovala služby viac ako 1,9 milióna zákazníkom.
T-Mobile International je jedna z 3 strategických obchodných jednotiek Deutsche Telekom, poskytuje svoje služby približne 80 miliónom zákazníkov na jednotnej technologickej platforme založenej na GSM. T-Mobile je jediný mobilný operátor, ktorý poskytuje svoje služby pod jednou značkou na európskom i severoamerickom kontinente.
 

Vyberte región